semprex-d

Οι συνδυασμοί βήχα / κρύο χρησιμοποιούνται κυρίως για την ανακούφιση του βήχα λόγω κρυολογημάτων, γρίπης, ή αλλεργικής ρινίτιδας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον χρόνιο βήχα που εμφανίζεται με το κάπνισμα, το άσθμα ή το εμφύσημα ή όταν υπάρχει ένας ασυνήθιστα μεγάλος όγκος βλέννας ή φλέγματος (προφέρεται φλέγος) με τον βήχα.

Χρησιμοποιεί για το Semprex-D

Τα προϊόντα συνδυασμού βήχα / κρύο περιέχουν περισσότερα από ένα συστατικά. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα μπορεί να περιέχουν ένα αντιισταμινικό, ένα αποσυμφορητικό και ένα αναλγητικό, επιπλέον ενός φαρμάκου για βήχα. Εάν θεραπεύετε τον εαυτό σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν που είναι καλύτερο για τα συμπτώματά σας. Επίσης, γενικά, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα προϊόν που περιλαμβάνει μόνο τα φάρμακα που πραγματικά χρειάζεστε. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν που θα αγοράσετε, επικοινωνήστε με το φαρμακοποιό σας.

Επειδή τα διαφορετικά προϊόντα περιέχουν συστατικά που θα έχουν διαφορετικές προφυλάξεις και παρενέργειες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συστατικά του φαρμάκου που παίρνετε. Τα διάφορα είδη συστατικών που μπορούν να βρεθούν στους συνδυασμούς βήχα / κρύο περιλαμβάνουν

Αντιισταμινικά – Αντιισταμινικά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ή την πρόληψη των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας και άλλων τύπων αλλεργίας. Βοηθούν επίσης στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, όπως το φτάρνισμα και η ρινική καταρροή. Δουλεύουν παρεμποδίζοντας τις επιδράσεις μιας ουσίας που ονομάζεται ισταμίνη, η οποία παράγεται από το σώμα. Μερικά παραδείγματα αντιισταμινών που περιέχονται σε αυτούς τους συνδυασμούς είναι

Αποσυμφορητικά – Τα αποσυμφορητικά προκαλούν στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό οδηγεί στην εκκαθάριση της ρινικής συμφόρησης. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση σε ασθενείς που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτά περιλαμβάνουν

Αντιβηχικά φάρμακα -Αντιδραστικοί παράγοντες βοηθούν στην ανακούφιση του βήχα και μερικοί περιέχουν ένα ναρκωτικό. Αυτά τα αντιβηχικά φάρμακα δρουν άμεσα στο κέντρο του βήχα στον εγκέφαλο. Τα ναρκωτικά μπορεί να γίνουν συνήθεια, προκαλώντας ψυχική ή σωματική εξάρτηση, εάν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σωματική εξάρτηση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες απόσυρσης όταν διακόψετε τη λήψη του φαρμάκου.

Αποχρεμπτικές ουσίες – Οι εμπειρογνώμονες εργάζονται χαλαρώνοντας την βλέννα ή το φλέγμα στους πνεύμονες. Ο κύριος αποχρεμπτικό που χρησιμοποιείται στα φάρμακα για το βήχα και το κρύο είναι η γουαϊφενεσίνη. Άλλα συστατικά που προστίθενται ως αποχρεμπτικά (για παράδειγμα, χλωριούχο αμμώνιο, ιωδιούχο ασβέστιο, ιωδιωμένη γλυκερόλη, ϊπεκακ, γουαϊακολσουλφονικό κάλιο, ιωδιούχο κάλιο και κιτρικό νάτριο) δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά. Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να χαλαρώσετε τη βλέννα ή το φλέγμα είναι να πίνετε άφθονο νερό.

Αναλγητικά – Τα αντιανικά φάρμακα χρησιμοποιούνται σε αυτά τα συνδυαστικά φάρμακα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πόνων και του πόνου που μπορεί να εμφανιστούν με το κοινό κρυολόγημα. Αυτά περιλαμβάνουν

Πριν από τη χρήση του Semprex-D

Η χρήση πάρα πολύ acetaminophen και salicylates ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει νεφρική βλάβη ή καρκίνο του νεφρού ή της ουροδόχου κύστης. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μεγάλες ποσότητες αμφοτέρων των φαρμάκων λαμβάνονται μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η λήψη των συνιστώμενων ποσοτήτων συνδυαστικών φαρμάκων που περιέχουν τόσο ακεταμινοφαίνη όσο και σαλικυλικό για σύντομες χρονικές περιόδους δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αντιχολινεργικά -αντιχολινεργικά, όπως η ομοτρατροπίνη, μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή ενός αποτελέσματος ξήρανσης στη μύτη και στο στήθος.

Αυτοί οι συνδυασμοί βήχα και κρύο είναι διαθέσιμοι τόσο στο over-the-counter (OTC) όσο και με τη συνταγή του γιατρού σας.

Μην χορηγείτε κανένα εξωχρηματιστηριακό (OTC) βήχα και κρύο φάρμακο σε ένα μωρό ή παιδί κάτω των 4 ετών. Η χρήση αυτών των φαρμάκων σε πολύ μικρά παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ή πιθανώς απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα αυτής της ομάδας ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τα τρόφιμα βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Τα πολύ μικρά παιδιά είναι συνήθως πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις αυτού του φαρμάκου. Πριν δώσετε σε ένα παιδί κάποιο από αυτά τα συνδυαστικά φάρμακα, ελέγξτε προσεκτικά την ετικέτα της συσκευασίας. Μερικά από αυτά τα φάρμακα είναι πολύ ισχυρά για χρήση σε παιδιά. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν ένα συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να χορηγηθεί σε ένα παιδί ή εάν έχετε απορίες σχετικά με το ποσό που πρέπει να δώσετε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν περιέχει

Μην χορηγείτε κανένα εξωχρηματιστηριακό (OTC) βήχα και κρύο φάρμακο σε ένα μωρό ή παιδί κάτω των 4 ετών. Η χρήση αυτών των φαρμάκων σε πολύ μικρά παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ή πιθανώς απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι ηλικιωμένοι είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι στις επιδράσεις αυτού του φαρμάκου, ειδικά αν περιέχει

Η περιστασιακή χρήση ενός συνδυασμού βήχα / κρύου δεν είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στο έμβρυο ή στο νεογέννητο μωρό. Ωστόσο, όταν τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται σε υψηλότερες δόσεις και / ή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να αυξηθεί η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων. Για τα μεμονωμένα συστατικά αυτών των συνδυασμών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες πληροφορίες πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένο συνδυασμό βήχα / κρύο

Ορισμένες αναφορές έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση της ασπιρίνης αργά στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει μείωση του βάρους του νεογνού και πιθανό θάνατο του εμβρύου ή του νεογέννητου βρέφους. Ωστόσο, οι μητέρες σε αυτές τις αναφορές έλαβαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ασπιρίνης από αυτές που συνήθως συνιστώνται. Μελέτες σε μητέρες που λαμβάνουν ασπιρίνη στις δόσεις που συνήθως συνιστώνται δεν παρουσίασαν αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα ότι η τακτική χρήση σαλικυλιών αργά στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην καρδιά ή τη ροή αίματος στο έμβρυο ή στο νεογέννητο μωρό.

Η χρήση σαλικυλικών, ιδιαίτερα της ασπιρίνης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 εβδομάδων εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αιμορραγίας στο έμβρυο πριν ή κατά τη διάρκεια της παράδοσης ή στο νεογέννητο μωρό. Επίσης, η υπερβολική χρήση σαλικυλικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει το μήκος της εγκυμοσύνης, να παρατείνει την εργασία, να προκαλέσει άλλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της παράδοσης ή να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία στη μητέρα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την παράδοση. Μην πάρετε ασπιρίνη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών της εγκυμοσύνης, εκτός εάν έχει παραγγείλει ο γιατρός σας.

Εάν θηλάζετε, η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων εξαρτάται από τα συστατικά του συνδυασμού. Για τα μεμονωμένα συστατικά αυτών των συνδυασμών ισχύουν τα ακόλουθα

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώσετε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση φαρμάκων αυτής της κατηγορίας με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα δεν συνιστάται. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με ένα φάρμακο στην κατηγορία αυτή ή να αλλάξετε ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η χρήση φαρμάκων αυτής της κατηγορίας με κάποιο από τα παρακάτω συνήθως δεν συνιστάται, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Εάν χρησιμοποιηθεί μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή τη συχνότητα χρήσης του φαρμάκου σας ή να σας δώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση τροφής, οινοπνεύματος ή καπνού.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Η σωστή χρήση των βημάτων και των κρύων συνδυασμών

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σωστή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν συνδυασμούς βήχα και κρύο. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Semprex-D. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Για να βοηθήσετε να χαλαρώσετε τη βλέννα ή το φλέγμα στους πνεύμονες, πιείτε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε δόση αυτού του φαρμάκου, εκτός εάν το κάνετε κάτι διαφορετικό από το γιατρό σας.

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην το παίρνετε περισσότερο και μην το παίρνετε συχνότερα από το συνιστώμενο στην ετικέτα, εκτός εάν σας το κάνει διαφορετικά. Για να γίνει αυτό μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα παρενεργειών.

Μην χορηγείτε κανένα εξωχρηματιστηριακό (OTC) βήχα και κρύο φάρμακο σε ένα μωρό ή παιδί κάτω των 4 ετών. Η χρήση αυτών των φαρμάκων σε πολύ μικρά παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ή πιθανώς απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες.

Για ασθενείς που λαμβάνουν τη μορφή κάψουλας ή δισκίου παρατεταμένης αποδέσμευσης αυτού του φαρμάκου

Για ασθενείς που λαμβάνουν το πόσιμο διάλυμα εκτεταμένης απελευθέρωσης ή μορφή πόσιμου εναιωρήματος αυτού του φαρμάκου

Για τους ασθενείς που λαμβάνουν συνδυαστικό φάρμακο που περιέχει αντιισταμινικό ή / και ασπιρίνη ή άλλο σαλικυλικό οξύ

Εάν ένα φάρμακο συνδυασμού που περιέχει ασπιρίνη έχει ισχυρή οσμή που μοιάζει με ξίδι, μην το χρησιμοποιείτε. Αυτή η οσμή σημαίνει ότι το φάρμακο καταρρέει. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Semprex-D

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Κρατήστε την υγρή μορφή αυτού του φαρμάκου από το πάγωμα. Μην ψύχετε το σιρόπι.

Εάν ο βήχας δεν έχει βελτιωθεί μετά από 7 ημέρες ή εάν έχετε υψηλό πυρετό, δερματικό εξάνθημα, συνεχή πονοκέφαλο ή πονόλαιμο με βήχα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτά τα σημάδια μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα.

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει κωδεΐνη ή οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό αναλγητικό (π.χ. διυδροκωδεΐνη, υδροκωδόνη, οξυκωδόνη και πενταζοκίνη)

Semperx-D παρενέργειες

Για τις θηλάζουσες μητέρες που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει κωδεΐνη ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο ναρκωτικού βήχα (διυδροκωδεΐνη, υδροκωδόνη ή υδρομορφόνη)

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει αντιισταμινικά

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει αποσυμφορητικό

Για ασθενείς που λαμβάνουν ναρκωτικό αντιβηχικό φάρμακο (κωδεΐνη, διϋδροκωδεΐνη, υδροκωδόνη ή υδρομορφόνη)

Για ασθενείς που λαμβάνουν ιωδιούχο (ιωδιούχο ασβέστιο, ιωδιούχο γλυκερόλη ή ιωδιούχο κάλιο)

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει αναλγητικά

Για διαβητικούς ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη ή σαλικυλικό νάτριο

Για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακο που περιέχει οματροπίνη

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Παρόλο που οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται σπάνια όταν λαμβάνεται αυτό το φάρμακο όπως συνιστάται, μπορεί να είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν εάν: λαμβάνεται υπερβολικό φάρμακο, λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις ή λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Εάν είστε θηλάζουσα μητέρα και παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας στο μωρό σας, λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Δεν έχουν αναφερθεί όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω για καθένα από αυτά τα φάρμακα, αλλά έχουν αναφερθεί για τουλάχιστον μία από αυτές. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ αυτών των συνδυαστικών φαρμάκων, έτσι ώστε πολλές από τις παραπάνω παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν με οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.