προβολή προβλημάτων ακοής – επισκόπηση θεμάτων

Ορισμένα προβλήματα ακοής μπορεί να καθυστερήσουν την ανάπτυξη του λόγου και της γλώσσας του παιδιού σας Η έγκαιρη εξέταση για απώλεια ακοής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών μαθησιακών, κοινωνικών και συναισθηματικών προβλημάτων που μπορεί να σχετίζονται με την ανάπτυξη του λόγου και της γλώσσας. 1

Ξυπνήστε στη μέση της νύχτας για να αλλάξετε τα φύλλα του παιδιού σας μετά από ένα επεισόδιο ύπνου είναι πρακτικά ένα τελετουργικό πέρασμα για τους γονείς. Και είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι νομίζετε. Το αποκαλώ το κρυφό πρόβλημα της παιδικής ηλικίας “, λέει ο Howard Bennett, MD, παιδίατρος και συγγραφέας του Waking Up Dry: Ένας οδηγός για να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν το bedwetting.” Σε αντίθεση με το άσθμα ή τις αλλεργίες, απλά δεν μιλήσαμε έξω από το σπίτι.

Η Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά να εξετάζονται όλα τα νεογέννητα για απώλεια ακοής. 2 Πολλά κράτη απαιτούν νεογέννητα ακουστικά τεστ για όλα τα μωρά που γεννιούνται στα νοσοκομεία. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν το παιδί σας έχει δοκιμαστεί ή πρέπει να δοκιμαστεί. Ακόμα και αν το νεογέννητο τεστ δεν έδειξε απώλεια ακοής, θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα ακοής.

Στις περισσότερες δοκιμασίες ακοής, το παιδί σας αποκρίνεται στο πόσο καλά ακούει μια σειρά από ήχους ή λέξεις (υποκειμενικές εξετάσεις). Η ακοή δοκιμάζεται επίσης εξετάζοντας τα αυτιά του παιδιού σας ή χρησιμοποιώντας ένα όργανο μέτρησης του τρόπου με τον οποίο τα αυτιά αντιδρούν στον ήχο (αντικειμενικός έλεγχος). Σε αντικειμενικούς ελέγχους, το παιδί σας δεν καλείται να απαντήσει στους ήχους.

Η Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά αντικειμενική εξέταση ακοής για όλα τα νεογνά. Αντικειμενικές δοκιμασίες ακοής συνιστώνται επίσης για όλα τα παιδιά ηλικίας 4, 5, 6, 8 και 10. 3

Οι εξετάσεις ακοής μπορεί να αποτελούν μέρος των ραντεβού των παιδιών.

Η σταδιακή απώλεια ακοής μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, ειδικά αν έχει συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Τα μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι σας μπορεί να παρατηρήσουν ότι έχετε πρόβλημα να καταλάβετε τι λένε οι άλλοι. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την ακοή σας, μιλήστε με το γιατρό σας κατά τις επισκέψεις ρουτίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στα θέματα Ακρόαση και Ακρόαση.