θα πρέπει τα άτομα με κολπική μαρμαρυγή να συμμετέχουν στη σωματική δραστηριότητα;

Η τακτική σωματική άσκηση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να ζήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και να μειώσετε τα συμπτώματα όταν αντιμετωπίζετε καρδιακές παθήσεις όπως κολπική μαρμαρυγή, μια κοινή διαταραχή του καρδιακού ρυθμού. Η ενεργοποίηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη άλλων καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μέτρια σωματική δραστηριότητα είναι ασφαλής και αποτελεσματική για άτομα με κολπική μαρμαρυγή. Η σωματική δραστηριότητα συνέβαλε επίσης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στην αύξηση της ικανότητάς τους να ασκούν και να συμμετέχουν σε καθημερινές δραστηριότητες. Ωστόσο, η έρευνα είναι αντίθετη όσον αφορά τις επιδράσεις της έντονης σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με κολπική μαρμαρυγή. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με κολπική μαρμαρυγή.

Βεβαιωθείτε ότι ρωτήσατε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για εσάς. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε φάρμακα, όπως βήτα αναστολείς, για να εμποδίσετε την καρδιά σας να χτυπάει πολύ γρήγορα σε ηρεμία και άσκηση. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από καρδιακή αποκατάσταση.

Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτρια σωματική άσκηση για ενήλικες κάθε εβδομάδα. Επίσης, στοχεύετε να συμπεριλάβετε ασκήσεις αντοχής τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μπορεί να θέλετε να κάνετε ασκήσεις stretching ως μέρος της ρουτίνας άσκησης σας.

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει πολλές επιλογές, όπως

Είναι εντάξει αν δεν μπορείτε να ασκείστε για μεγάλες χρονικές περιόδους όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά. Ακόμη και 10 λεπτά άσκησης τρεις φορές την ημέρα μπορούν να αποκομίσουν οφέλη για την υγεία.

Έτσι ξεκινήστε να κινείστε. Ακόμη και αν μπορείτε να γυμνάζεστε μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην αρχή, κάντε ό, τι μπορείτε. Εργαστείτε στο δρόμο σας προς μεγαλύτερους στόχους γυμναστικής όπως μπορείτε.

Με

επισκεφθείτε το γιατρό σας