πρέπει να κάνω αλλαγές στη διατροφή μου αν είχα διαγνωστεί κολπική μαρμαρυγή;

Η πραγματοποίηση αλλαγών υγιεινής διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας και να ζήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής εάν έχετε μια καρδιακή πάθηση όπως κολπική μαρμαρυγή, μια κοινή διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

Στόχος είναι να τρώτε μια υγιεινή διατροφή, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς

Επιπλέον, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να περιορίσετε ή να αποφύγετε το αλκοόλ εάν έχετε κολπική μαρμαρυγή, καθώς το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε μερικούς ανθρώπους.

Εάν έχετε διαβήτη, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Μπορεί να χρειαστεί να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα εάν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα για την πρόληψη θρόμβων αίματος. Για παράδειγμα, εάν παίρνετε βαρφαρίνη (Coumadin, Jantoven) – ένα φάρμακο για την αραίωση του αίματος – ο γιατρός σας θα σας συστήσει να μην τρώτε μεγάλες ποσότητες φυλλώδη πράσινων λαχανικών. Αυτά τα λαχανικά έχουν βιταμίνη Κ σε αυτά, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις επιδράσεις του φαρμάκου σας.

Συζητήστε με το γιατρό σας τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή σας.

Επίσης, ο γιατρός σας πιθανόν να συστήσει άλλες αλλαγές στον υγιεινό τρόπο ζωής, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η τακτική σωματική άσκηση, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η διατήρηση του επιπέδου της χοληστερόλης και της αρτηριακής σας πίεσης υπό έλεγχο.

Με

επισκεφθείτε το γιατρό σας