συμπτώματα της παραρρινοκολπίτιδας

Τάσεις αλλεργιών

Ο πόνος και η πίεση στο πρόσωπο μαζί με μια βουλωμένη μύτη είναι τα κύρια συμπτώματα της ιγμορίτιδας. Μπορεί επίσης να έχετε μια κίτρινη ή πρασινωπή απόρριψη από τη μύτη σας. Η κλίση προς τα εμπρός ή η κίνηση του κεφαλιού σας συχνά αυξάνει τον πόνο και την πίεση του προσώπου.

Άλλα κοινά συμπτώματα της παραρρινοκολπίτιδας περιλαμβάνουν

Η οξεία (αιφνίδια) ιγμορίτιδα συνήθως προκαλείται από ιογενή λοίμωξη και αναπτύσσεται συχνά γρήγορα. Διαρκεί συνήθως για 4 εβδομάδες ή λιγότερο, και τα συμπτώματα συχνά αρχίζουν να εκκαθαρίζονται μέσα σε μια εβδομάδα χωρίς καμία θεραπεία. Η οξεία ιγμορίτιδα που προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη είναι λιγότερο πιθανό να ξεκαθαρίσει μόνη της και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια ιγμορίτιδα ή σε επιπλοκές στις οποίες η μόλυνση εξαπλώνεται πέρα ​​από τα ιγμόρεια. Η ρινική εκκένωση που περιέχει πύον και επιδεινώνεται μετά από 5 ημέρες ή επιμένει για περισσότερο από 10 ημέρες μπορεί να είναι σημάδι οξείας ιγμορίτιδας που προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη.

Η χρόνια (μακροχρόνια) ιγμορίτιδα συνήθως προκαλείται από βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη. Αυτές οι μολύνσεις μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Εάν η χρόνια ιγμορίτιδα δεν θεραπεύεται αφού δοκιμάσετε δύο ή περισσότερα διαφορετικά αντιβιοτικά, ίσως θελήσετε να μιλήσετε με το γιατρό σας για χειρουργική επέμβαση ή εξέταση αλλεργίας. Η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες αλλαγές στις βλεννογόνες μεμβράνες που ευθυγραμμίζουν τα ιγμόρεια και μπορεί να σας κάνουν πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις του κόλπου.

Τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας στα παιδιά περιλαμβάνουν βήχα, ρινική απόρριψη που διαρκεί περισσότερο από 7 έως 10 ημέρες, και παράπονα πονοκεφάλου και πόνου προσώπου. Πολλά παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω με χρόνια ιγμορίτιδα μπορεί επίσης να παρουσιάσουν αλλεργίες και συχνές λοιμώξεις στο αυτί.

Άλλες καταστάσεις που παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με την ιγμορίτιδα μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργίες, πονόδοντους και κρυολογήματα ή άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αλλά αν έχετε ένα κρυολόγημα που επιστρέφει ή χειροτερεύει μετά από 7 ημέρες, μπορεί να έχετε μολύνσεις από κόλπων και όχι από μια κρύα ή άλλη λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Πονοκέφαλο; Κίτρινη ή πρασινωπή απόρριψη από τη μύτη ή κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού. Κακή αναπνοή; Βουλωμένη μύτη; Βήχας που παράγει βλέννα. Πυρετός; Οδοντικό άλγος. Μειωμένη αίσθηση γεύσης ή οσμής.