σερτραλίνη (από του στόματος οδό) κατάλληλη χρήση

Δοσολογία

Χαμένη δόση

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας, για να ωφελήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατάστασή σας. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε και να κατανοείτε αυτές τις πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι ρωτήσατε τον γιατρό σας για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.

Τα δισκία μπορούν να ληφθούν με ή χωρίς τροφή.

Εάν παίρνετε το από του στόματος υγρό, χρησιμοποιήστε το σταγονόμετρο που παρέχεται για να μετρήσετε τη δόση σας και ανακατέψτε το με 1/2 φλιτζάνι νερό, ζιγγίβερο, λεμόνι-σόδα, λεμονάδα ή χυμό πορτοκαλιού. Μην αναμιγνύετε αυτό το φάρμακο με οποιοδήποτε άλλο υγρό. Πιείτε αμέσως μετά την ανάμειξη. Μην αναμιγνύετε το φάρμακο με το υγρό μέχρι να είστε έτοιμοι να πάρετε τη δόση σας. Είναι εντάξει αν το μείγμα φαίνεται θολό.

Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε αυτό το φάρμακο για αρκετούς μήνες προτού αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Αποθήκευση

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.