skelaxin: χρήσεις, δοσολογία & παρενέργειες

Τι είναι το Skelaxin;

Η σκελλαξίνη χρησιμοποιείται μαζί με την ανάπαυση και τη φυσική θεραπεία για τη θεραπεία των συνθηκών του σκελετικού μυός, όπως ο πόνος ή ο τραυματισμός.

Η σκελλαξίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Skelaxin εάν έχετε αναιμία (χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια) ή σοβαρή νεφρική ή ηπατική νόσο. Μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ή ειδικές εξετάσεις για την ασφαλή λήψη του Skelaxin.

Σημαντικές πληροφορίες

Η σκελλαξίνη μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν τη σκέψη ή τις αντιδράσεις σας. Προσέξτε να οδηγείτε ή να κάνετε οτιδήποτε απαιτεί να είστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση. Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ. Μπορεί να αυξήσει μερικές από τις παρενέργειες της μεθαξαλόνης.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Skelaxin εάν είστε αλλεργικός στη μεθαξαλόνη ή εάν έχετε

αναιμία (χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια)

σοβαρή νεφρική νόσο. ή

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

σοβαρή ηπατική νόσο.

Για να βεβαιωθείτε ότι το Skelaxin είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε ηπατική ή νεφρική νόσο.

Δεν είναι γνωστό εάν αυτό το φάρμακο θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος.

Δεν είναι γνωστό εάν η μεταξαλόνη διέρχεται στο μητρικό γάλα ή εάν μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Δεν πρέπει να θηλάζετε κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Η σκελλαξίνη δεν έχει εγκριθεί για χρήση από άτομα κάτω των 12 ετών.

Πάρτε Skelaxin ακριβώς όπως σας συνταγογραφήθηκε. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας. Μην πάρετε αυτό το φάρμακο σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστα αποτελέσματα με ορισμένες ιατρικές εξετάσεις. Πείτε σε κάθε γιατρό που σας θεραπεύει ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Η σκελλαξίνη είναι μόνο μέρος ενός πλήρους προγράμματος θεραπείας που μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ανάπαυση, φυσική θεραπεία ή άλλα μέτρα ανακούφισης του πόνου. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα.

Συνήθης δόση ενηλίκων για μυϊκό σπασμό

800 mg από το στόμα 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Συνήθης παιδιατρική δόση για μυϊκό σπασμό

> = 12 έτη: 800 mg από το στόμα 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Πάρτε τη δόση που παραλείψατε μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην πάρετε επιπλέον φάρμακο για να καλύψετε τη χαμένη δόση.

 Μια υπερδοσολογία μεθαξαλόνης μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Μην πίνετε αλκοόλ. Επικίνδυνες παρενέργειες ή θάνατος μπορεί να συμβούν όταν το αλκοόλ συνδυάζεται με Skelaxin. Ελέγξτε τις ετικέτες τροφίμων και φαρμάκων για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν αλκοόλ.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη ή τις αντιδράσεις σας. Προσέξτε εάν οδηγείτε ή κάνετε οτιδήποτε απαιτεί να είσαστε σε επαγρύπνηση.

Ζάλη ή υπνηλία μπορεί να είναι πιο πιθανό στους ηλικιωμένους.

Πώς πρέπει να παίρνω Skelaxin;

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε σημεία αλλεργικής αντίδρασης στη σκελλαξίνη: κνίδωση. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Skelaxin και καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

αδύναμη ή ρηχή αναπνοή

ένα αίσθημα φωτεινότητας, όπως και να περάσετε έξω

ανοιχτόχρωμο ή κιτρινισμένο δέρμα, σκούρα ούρα, πυρετός, σύγχυση ή αδυναμία. ή

ο ανώτερος πόνος στο στομάχι, η απώλεια της όρεξης, ο ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών).

Οι συνήθεις παρενέργειες της σκελλαξίνης μπορεί να περιλαμβάνουν

ζάλη, υπνηλία

ναυτία, έμετος, στομαχικές διαταραχές

πονοκέφαλο; ή

αισθάνεται νευρικό ή ευερεθιστό

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Πληροφορίες δοσολογίας σκελλαξίνης

Η λήψη αυτού του φαρμάκου με άλλα φάρμακα που σας προκαλούν υπνηλία ή επιβραδύνετε την αναπνοή σας μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες ή απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε το Skelaxin με ένα υπνωτικό χάπι, φάρμακο ναρκωτικού πόνου, μυοχαλαρωτικό ή φάρμακο για άγχος, κατάθλιψη ή επιληπτικές κρίσεις.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τη μεξαξένη, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των βιταμινών και των φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

6.01.2015-10-06, 3:22:12

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Κατηγορία εγκυμοσύνης N Δεν ταξινομείται

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Τι πρέπει να αποφεύγω κατά τη λήψη Skelaxin;

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Μυκητίαση σπασμός κυκλοβενζαπρίνη, Soma, μπακλοφέν, Flexinil, diazepam, tizanidine, Valium, methocarbamol, Robaxin, Zanaflex, carisoprodol, metaxalone, orfhenadrine, Norflex, chlorzoxazone, Robaxin-750, Amrix, Lioresal, Lorzone, Parafon Forte DSC, Diastat, Norgesic, Fexmid

Οι παρενέργειες της σκελλαξίνης

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν τη Skelaxin;

Η σκελλαξίνη (μεθαξαλόνη)