κόλπο κόλπων και αλλεργίες που σας κρατούν ξύπνιοι; δημιουργήστε ένα υπνοδωμάτιο με καλύτερη ανάσα.

Μην χάσετε τον ύπνο επειδή είστε sniffly και φρεσκάδα. Μόνο μερικές αλλαγές στο υπνοδωμάτιο σας, στο σπίτι και στη νυχτερινή ρουτίνα μπορούν να ενεργοποιήσουν τα αλλεργιογόνα που προκαλούν μια επίθεση.

Προστατέψτε τα στρώματα και τα μαξιλάρια. Τοποθετήστε τα σε προστατευτικά από αλλεργία καλύμματα και μην ξεχνάτε το ελατήριο του κιβωτίου. Αυτά δεν είναι τα παλιά πλαστικά καλύμματα που καρφώνονται κάθε φορά που κυλάτε. Τα καινούργια είναι κατασκευασμένα από σφιχτά υφασμένα, αναπνεύσιμα υφάσματα που είναι πολύ πιο άνετα. Το μέγεθος του πόρου πρέπει να είναι 10 μικρά ή μικρότερο.

Αφαιρέστε τα hangouts από ακάρεα σκόνης. Εάν μπορείτε, επιλέξτε ξύλινες περσίδες αντί για κουρτίνες. Εξετάστε τα δάπεδα από σκληρό ξύλο αντί για το τάπητα ή τα χαλιά τοίχου-το-τοίχο, τα οποία μπορούν να παγιδεύσουν τα αλλεργιογόνα.

Μην καθαρίζετε το υπνοδωμάτιο το βράδυ. Μπορεί να χρειαστούν 2 ώρες ή και περισσότερο για να εγκατασταθεί η σκόνη μετά από ένα καθαρισμό που το κάνει να κινείται. Κάντε την οικιακή εργασία νωρίτερα, έτσι ώστε να μην ξεκινήσετε μια επίθεση αλλεργίας ακριβώς όπως προσπαθείτε να κοιμηθείτε.

Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα έξω από το υπνοδωμάτιο. Τους αγαπάς, αλλά η οργή στη γούνα τους μπορεί να προκαλέσει τα συμπτώματά σου. Επιπλέον, μπορούν να παρακολουθήσουν σε μούχλα και γύρη από έξω.

Απαλλαγείτε από χνούδι. Καθαρίστε την κρεβατοκάμαρα από επιπλέον μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, παραγεμισμένες συλλογές ζώων και απορροφητήρες σκόνης. Εάν έχετε ένα χνουδωτό φαβορί που δεν μπορείτε να το ξεφορτωθείτε, βάλτε το μέσα στην κατάψυξη για να σκοτώσετε τα ακάρεα σκόνης.

Ελέγξτε την υγρασία. Εάν δημιουργεί το είδος της θέσης που τα ακάρεα σκόνης αγαπούν, ήρθε η ώρα να στεγνώσει τα πράγματα. Μπορείτε να ελέγξετε την υγρασία ενός δωματίου με ένα gadget που ονομάζεται υγρόμετρο. Θα τα βρείτε στα καταστήματα εγχώριας προμήθειας. Διατηρήστε επίπεδα κάτω του 50% για να κρατήσετε τα αλλεργιογόνα. Εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, δοκιμάστε έναν υγραντήρα. Καθαρίστε συχνά το φίλτρο ή απλώστε βακτήρια ή σπόρια μυκήτων γύρω από το δωμάτιο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει και αλλεργίες.

Φιλτράρετε τον αέρα σας. Χρησιμοποιήστε φίλτρα αέρα υψηλής απόδοσης στις μονάδες AC και θέρμανσης. Αξιολογούνται σε αυτό που ονομάζεται κλίμακα MERV. Θέλετε κάτι που είναι ένα MERV 11 ή 12. Αλλάξτε το φίλτρο κάθε 3 μήνες.

Κενό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε ένα κενό με ένα φίλτρο HEPA και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο υπνοδωμάτιο.

Αποφύγετε τον παθητικό καπνό. Μην αφήστε τους φίλους να ανάψουν στο σπίτι σας. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και συμπτώματα κόλπων.

Ξαπλώστε με το κεφάλι σας επάνω. Προωθήστε τον εαυτό σας με μερικά μαξιλάρια. Που βρίσκεται επίπεδη μπορεί να αφήσει τη βλέννα να συσσωρεύεται στα κόλπα σας και να φράξει τη μύτη σας.

Πιείτε νερό το βράδυ. Μείνετε ενυδατωμένοι. Διατηρεί τη ρινική βλέννα λεπτή και βοηθάει στην αποστράγγιση, πράγμα που σημαίνει λιγότερη νυκτερινή πληρότητα.

ΠΗΓΕΣ

Ακαδημία Άσθματος, Αλλεργίας και Ανοσολογίας: «Εσωτερικά Αλλεργιογόνα: Συμβουλές για να Θυμηθείτε».

Κολλέγιο Άσθματος, Αλλεργίας και Ανοσολογίας: “Αλλεργία κατά της σκόνης ακμής: Συμβουλές για τη μείωση των αλλεργιών σκόνης στο σπίτι”.

Δίκτυο αλλεργιών και άσθματος: “Θέματα ύπνου: Κάνοντας έναν ύπνο καλής νύχτας με άσθμα και αλλεργίες”.

Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Παρακολούθηση της Υγείας των Γυναικών: “Τι να κάνετε για την Sinusitis.”

Tammemagi, C. Αρχεία Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου, 2010.

Nemours Ίδρυμα: “Sinusitis.”

Πώς να μειώσετε / θεραπεύσετε τις εποχιακές αλλεργίες στα παιδιά.