ασφαλή απώλεια βάρους για τα παιδιά με υπέρβαρα προβλήματα

Εάν το παιδί σας είναι υπέρβαρο, πιθανότατα θέλετε να τον βοηθήσετε να γίνει υγιής. Αλλά μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι αγνοεί τις δημοφιλείς συμβουλές διατροφής. Συχνά, αυτό που λειτουργεί για ενήλικες μπορεί να μην είναι το καλύτερο για τα παιδιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε ένα παιδί να χάσει βάρος; Συνεργαστείτε με τον παιδίατρο σας για να βεβαιωθείτε ότι αδυνατίζει με ασφάλεια. Αλλά μπορείτε επίσης να σκεφτείτε αυτά τα απλά βήματα για να βοηθήσετε το παιδί σας – και όλη την οικογένεια – να ζήσει έναν πιο υγιεινό και ασφαλή τρόπο ζωής.

1. Βρείτε το σωστό στόχο βάρους. Πολλά νεότερα παιδιά δεν θα έπρεπε πραγματικά να ρίξουν λίρες. “Δεδομένου ότι εξακολουθούν να αυξάνονται, ίσως χρειαστεί να διατηρήσουν το βάρος τους ή να κερδίσουν με βραδύτερο ρυθμό”, λέει ο Melton. Οι μεγαλύτεροι έφηβοι μπορεί να χάσουν μισή λίβρα στα 2 κιλά την εβδομάδα. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας ενημερώσει για το τι θα πρέπει να στοχεύσετε.

2.Επιλέξτε “όχι” σε δίαιτες και συμπληρώματα. Η πρώτη ώθησή σας μπορεί να είναι να βάλετε το παιδί σας σε δίαιτα. Αλλά εκτός αν το συστήσει ο παιδίατρος της, αποφύγετε αυτά τα μεγάλα σχέδια κοπής θερμίδων. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα πάρει τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Επιπλέον, πολλές δίαιτες μπορούν να διδάξουν στο παιδί σας ότι ορισμένα στοιχεία είναι «κακά» ή εκτός ορίων, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει φαγητό αργότερα στη ζωή.

Τα φάρμακα απώλειας βάρους ή τα συμπληρώματα δεν είναι καλή ιδέα ούτε (εκτός από την περίπτωση που ο γιατρός τους συνταγογραφήσει). Υπάρχει μικρή ή και καθόλου έρευνα σχετικά με το πώς αυτά τα χάπια επηρεάζουν τα παιδιά, έτσι ώστε να μην είναι ασφαλή.

3. Πάρτε το υπόλοιπο της οικογένειας στο πλοίο. Αντί να ξεχωρίζετε το παιδί σας, έχετε μια συνομιλία με όλη την οικογένεια για το πώς θα θέλατε να κάνετε υγιείς αλλαγές για όλους, συμπεριλαμβανομένου και εσάς.

«Τα παιδιά μαθαίνουν τις συνήθειες τους από τους γονείς τους», λέει ο Melton. Επομένως, είναι σημαντικό να οδηγήσετε με παράδειγμα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά ήταν πολύ πιο πιθανό να χάσουν βάρος όταν οι γονείς τους επίσης αδυνατίστηκαν.