salesx επίκαιρο

Χρήσεις για Salex

Θεραπευτική κατηγορία: Antiacne

Φαρμακολογική κατηγορία: ΜΣΑΦ

Χημική κατηγορία: σαλικυλικό, μη ασπιρίνη

Αυτό το φάρμακο διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή. Ορισμένες από αυτές τις προετοιμασίες είναι διαθέσιμες μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Τα μικρά παιδιά ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω της αυξημένης απορρόφησης του σαλικυλικού οξέος μέσω του δέρματος. Επίσης, τα μικρά παιδιά ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος από το σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε μεγάλες περιοχές του σώματος, που χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους ή χρησιμοποιείται σε αποφρακτικό ντύσιμο (αεροστεγές κάλυμμα, όπως πλαστικό περιτύλιγμα κουζίνας) στα παιδιά. Η χρήση τοπικού σαλικυλικού οξέος σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών δεν συνιστάται.

Πριν από τη χρήση του Salex

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του τοπικού σαλικυλικού οξέος στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ασθένεια αιμοφόρων αγγείων που σχετίζεται με την ηλικία, η οποία μπορεί να απαιτεί προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν τοπικό σαλικυλικό οξύ.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σωστή χρήση ορισμένων προϊόντων που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Salex. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε πιο συχνά και μην το χρησιμοποιείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που συνιστάται στην ετικέτα, εκτός εάν σας το ζητήσει ο γιατρός σας. Για να γίνει αυτό, μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα απορρόφησης από το δέρμα και η πιθανότητα δηλητηρίασης από σαλικυλικό οξύ.

Αυτό το φάρμακο προορίζεται για χρήση μόνο στο δέρμα. Μην πάρετε κανένα από αυτά στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Ξεπλύνετε το αμέσως με νερό αμέσως, αν αυτό συμβαίνει σε αυτές τις περιοχές.

Πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά ένα προϊόν OTC ακμής, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα σε μία ή δύο μικρές πληγείσες περιοχές του δέρματος για 3 ημέρες. Αν δεν παρουσιαστεί δυσφορία, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα με τα στοιχεία του φαρμάκου του προϊόντος.

Εάν ο γιατρός σας έχει παραγγείλει ένα αποφρακτικό σάλτσα (αεροστεγές κάλυμμα, όπως πλαστικό περιτύλιγμα κουζίνας) που πρέπει να εφαρμοστεί πάνω σε αυτό το φάρμακο, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να το εφαρμόσετε. Δεδομένου ότι ένας αποφρακτικός ντύσιμο θα αυξήσει την ποσότητα φαρμάκου που απορροφάται από το δέρμα σας και τη δυνατότητα δηλητηρίασης από το σαλικυλικό οξύ, χρησιμοποιήστε το μόνο ως κατευθυνόμενο. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Κρατήστε αυτό το φάρμακο μακριά από τα μάτια και άλλες βλεννογόνους, όπως το στόμα και το εσωτερικό της μύτης. Εάν κατά λάθος πρέπει να πάρετε κάποια στα μάτια σας ή σε άλλες βλεννογόνους, τα ξεπλύνετε αμέσως με νερό για 15 λεπτά.

Για να χρησιμοποιήσετε την κρέμα, λοσιόν ή αλοιφή

Για να χρησιμοποιήσετε το τζελ

Για να χρησιμοποιήσετε το μαξιλάρι

Για να χρησιμοποιήσετε το γύψο για κονδυλώματα, αγκάθια ή κάλους

Η σωστή χρήση σαλικυλικού οξέος

Για να χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν

Για να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι

Για να χρησιμοποιήσετε το τοπικό διάλυμα

Για να χρησιμοποιήσετε την τοπική λύση για κονδυλώματα, στύλους ή κάλους

Εκτός εάν τα χέρια σας υποβάλλονται σε θεραπεία, τα πλένετε αμέσως μετά την εφαρμογή αυτού του φαρμάκου για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να είναι πάνω τους.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, εφαρμόστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Salex

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν μέσα σε λίγες ημέρες ή εάν επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Όταν χρησιμοποιείτε σαλικυλικό οξύ, μην χρησιμοποιείτε κανένα από τα ακόλουθα παρασκευάσματα στην ίδια προσβεβλημένη περιοχή με αυτό το φάρμακο, εκτός εάν ο γιατρός σας

Για να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω παρασκευάσματα στην ίδια πληγείσα περιοχή, όπως το σαλικυλικό οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό του δέρματος.

Salex παρενέργειες

Salex (τοπικό σαλικυλικό οξύ)

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται τοξικότητα σαλικυλιών. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί ειδικά σε παιδιά, ή εάν έχετε νεφρική νόσο ή ηπατική νόσο. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας αν έχετε ναυτία, έμετο, ζάλη, απώλεια ακοής, εμβοές, υπερτροφία του λήθαργου, διάρροια και ψυχικές διαταραχές.

Ορισμένα εξωχρηματιστηριακά προϊόντα ακμής (OTC) μπορεί να προκαλέσουν σπάνιες και απειλητικές για τη ζωή αλλεργικές αντιδράσεις. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε κνίδωση, φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο των ματιών, πρόσωπο, χείλη ή γλώσσα, σφίξιμο στο λαιμό ή αίσθημα εξασθένισης κατά τη χρήση αυτών των προϊόντων.

Μην χρησιμοποιείτε ξανά ένα προϊόν OTC ακμής εάν έχετε αναπτύξει μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση από αυτό.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα Rx / OTC Rx και / ή OTC

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Δερματολογικές διαταραχές τριαμκινολόνη, βηταμεθαζόνη, κλοβεταζόλη τοπική, διπρολίνη, τεμονβάτη, Celestone, βαλισόνη, τοπική ουρία, τοπική υδροκινόνη, Clobex, Analpram-HC

Ακμή δοξυκυκλίνη, τοπική κλινδαμυκίνη, τοπική ερυθρομυκίνη, τοπική τετρακυκλίνη, μινοκυκλίνη, Accutane, τοπική τρετινοϊνη, ισοτρετινοΐνη, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen