τις δοκιμές και τη διάγνωση του συνδρόμου ασθενών κόλπων

Τα συμπτώματα του συνδρόμου ασθενούς κόλπου – όπως ζάλη, δύσπνοια και λιποθυμία – είναι επίσης συμπτώματα πολλών άλλων ασθενειών και καταστάσεων.

Ωστόσο, σε σύνδρομο ασθενούς κόλπου, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο όταν η καρδιά χτυπά ασυνήθιστα. Για να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε το σύνδρομο ασθενούς κόλπου, ο γιατρός σας θα χρειαστεί να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των συμπτωμάτων σας και ενός μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού.

Η εξέταση για το σύνδρομο αρρώστιας συνήθως αρχίζει με ένα πρότυπο ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Ωστόσο, αν οι μη φυσιολογικοί καρδιακοί ρυθμοί τείνουν να έρχονται και να φύγουν, μπορεί να μην εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της σύντομης χρονικής στιγμής που καταγράφει ένα τυποποιημένο ΗΚΓ. Μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετους τύπους ΗΚΓ

Καταγραφέας συμβάντων. Αυτή η φορητή συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος μπορεί επίσης να μεταφέρεται στην τσέπη σας ή να φοριέται σε ιμάντα ή ιμάντα ώμου για την παρακολούθηση της δραστηριότητας της καρδιάς σας στο σπίτι. Θα σας δοθεί συχνά αυτή η συσκευή για χρήση έως και ένα μήνα.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Ηλεκτροφυσιολογικές εξετάσεις

Όταν αισθάνεστε συμπτώματα, πιέζετε ένα κουμπί και αποθηκεύεται μια σύντομη εγγραφή ΗΚΓ. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό σας να βλέπει τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τη στιγμή των συμπτωμάτων σας, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το σύνδρομο ασθενούς κόλπου.

Εμφυτεύσιμος καταγραφέας βρόχου. Αυτή η μικρή συσκευή εμφυτεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα του στήθους σας και χρησιμοποιείται για συνεχή και μακροπρόθεσμη παρακολούθηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς σας. Ένας εμφυτεύσιμος καταγραφέας βρόχου μπορεί να φορεθεί από μήνες σε χρόνια.

Η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα από ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό (αρρυθμία) ή μπορεί να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα όταν αισθανθείτε συμπτώματα.

Αυτή η δοκιμή δεν χρησιμοποιείται συνήθως για την ανίχνευση του συνδρόμου ασθενούς κόλπου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ηλεκτροφυσιολογικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της λειτουργίας του κόλπου, καθώς και άλλων ηλεκτρικών ιδιοτήτων της καρδιάς σας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, οι λεπτόκοκκοι, εύκαμπτοι σωλήνες (καθετήρες) με ηλεκτρόδια έχουν βιδωθεί μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία σας σε διάφορα σημεία κατά μήκος των ηλεκτρικών οδών της καρδιάς σας. Μόλις τοποθετηθούν, τα ηλεκτρόδια μπορούν να χαρτογραφούν με ακρίβεια την εξάπλωση των ηλεκτρικών παλμών κατά τη διάρκεια κάθε ρυθμού και μπορεί να εντοπίσουν την πηγή των προβλημάτων του καρδιακού ρυθμού.