ρευματοειδής αρθρίτιδα και άσκηση

Ποιοι τύποι ασκήσεων είναι καλύτεροι για άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα; Ποια πρέπει να αποφευχθεί;

Πολλοί άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν την τάση να αποφεύγουν την άσκηση επειδή φοβούνται ότι η δραστηριότητα μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο των αρθρώσεων τους. Αλλά η άσκηση είναι μια από τις βασικές θεραπείες για τη μείωση της αναπηρίας που συχνά σχετίζεται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η τακτική άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη και την ευελιξία σε άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ισχυρότεροι μύες μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τις αρθρώσεις σας, ενώ η βελτιωμένη ευελιξία μπορεί να βοηθήσει στην κοινή λειτουργία.

Η άσκηση μπορεί να μειώσει την κόπωση και να μειώσει την κατάθλιψη. Και η καλύτερη γενική φυσική κατάσταση βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, δύο ασθένειες που μειώνουν τη ζωή και συχνά συνοδεύουν τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επιταχύνει επίσης την απώλεια μυϊκής μάζας που συμβαίνει συνήθως καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να κάνετε ασκήσεις που θα χτίζουν μυς, εκτός από τις αερόβιες ασκήσεις, οι οποίες ενισχύουν την καρδιά και τους πνεύμονες.

Μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση δεν θα επιδεινώσει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αλλά αν η ρευματοειδής αρθρίτιδα έχει βλάψει σοβαρά τους γοφούς ή τα γόνατά σας, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης, όπως κολύμβηση, αερόμπικ στο νερό, περπάτημα ή ποδηλασία.

επισκεφθείτε το γιατρό σας