Συμβουλές φροντίδας του δέρματος για τον λύκο

Οι αλλαγές στο δέρμα είναι συχνές όταν έχετε λύκο, αλλά δεν χρειάζεται να τους αφήσετε να πάρουν τους καλύτερους από εσάς. Η ιατρική θεραπεία μπορεί να απαλλαγεί από μερικούς. Μπορείτε επίσης να προστατέψετε το δέρμα σας και να χρησιμοποιήσετε τεχνάσματα κάλυψης για να τα κάνετε λιγότερο ορατά.

Ένας οδηγός για τον Lupus

Οι υπεριώδεις ακτίνες στο φως του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα σας, όπως ένα εξάνθημα σε σχήμα πεταλούδας κατά μήκος της μύτης και των μάγουλων. Οι ακτίνες UV μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν έμβολα ανυψωμένων πληγών και ακόμη και να επιδεινώσουν τη νόσο συνολικά.

Και οι δύο τύποι ακτίνων UV – UVA και UVB – είναι οι ένοχοι για αυτά τα εξανθήματα. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές πρόληψης

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά. Κάνετε αυτό ακόμα κι αν κάνετε λίγα μόνο βήματα. Επιλέξτε αντηλιακό με SPF 50 ή μεγαλύτερο. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι και από τους δύο τύπους ακτίνων UV, ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε ότι περιέχει mexoryl ή avobenzone, ή ψευδάργυρο ή διοξείδιο του τιτανίου.

Επαναλάβετε το αντηλιακό κάθε 2 έως 3 ώρες, ή πιο συχνά, αν είστε ιδρώτα ή κολύμπι. Οι γυναίκες μπορούν να βάλουν αντηλιακό πριν από το μακιγιάζ.

Αποφύγετε ώρες αιχμής στον ήλιο. Προσπαθήστε να μείνετε έξω από τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν το ηλιακό φως είναι το ισχυρότερο. Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Συγκάλυψη. Να φοράτε πουκάμισα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια όταν βρίσκεστε έξω. Χρησιμοποιήστε επίσης γυαλιά ηλίου που φιλτράρουν με υπεριώδη ακτινοβολία και καπέλο με ευρεία γλάστρα.

Πάρτε περισσότερες προφυλάξεις εάν παίρνετε φάρμακα. Μερικά φάρμακα μπορεί να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο, όπως τα αντιβιοτικά ή τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Έτσι, προσέξτε ιδιαίτερα για την αποφυγή του ηλιακού φωτός.

Εάν έχετε ένα εξάνθημα σε σχήμα πεταλούδας στο πρόσωπο ή σε άλλα εξανθήματα, ρωτήστε το γιατρό σας εάν κορτικοστεροειδή κρέμες, αλοιφές, πηκτές ή ενέσεις μπορούν να βοηθήσουν.

Ανόμοιο χρώμα του δέρματος, κηλίδες και ουλές μπορεί να προκληθεί από τον λύκο. Αν τα έχετε, το μακιγιάζ μπορεί να είναι μια καλή κάλυψη.

Δοκιμάστε πράσινες αποχρώσεις για να αντισταθμίσετε την ερυθρότητα Οι λευκαντικές κρέμες με υδροκινόνη μπορούν να βοηθήσουν τα σκοτεινά σημεία.

Αν έχετε ουλές που είναι άμορφοι ή σπασμένοι, ο δερματολόγος σας μπορεί να ενέσει γεμιστικό. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη θεραπεία με λέιζερ για κόκκινα ή σκοτεινά σημεία. Αλλά αυτά είναι μόνο μια επιλογή αν ο λύκος σας δεν είναι ενεργός, οπότε πάρτε τον γιατρό σας εντάξει πρώτα.