συμβουλές για την κόπωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Εάν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα, ξέρετε τι σημαίνει κόπωση. Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορεί να πιστεύουν ότι είστε απλά κουρασμένοι, αλλά αυτό δεν έρχεται κοντά.

Το υπόλοιπο είναι το κλειδί για τη διαχείριση της κόπωσης, αλλά μην καθίσετε στο περιθώριο. Το σημαντικό είναι να επιτευχθεί ισορροπία.

Εάν έχετε RA και υπερβολικά ο ίδιος σας όλη την ημέρα, βεβαίως θα αισθανθείτε άσχημα », λέει ο Daniel Wallace, MD, βοηθός προγράμματος-προϊσταμένου του προγράμματος Rheumatology Fellowship στο Cedars-Sinai Medical Center στο Λος Άντζελες.” Αν όμως βρεθείτε στο κρεβάτι όλη μέρα, θα αισθανθείτε επίσης κακό.

Αφού κάθεστε ή ξαπλώνετε για πολύ καιρό, οι αρθρώσεις σας θα πονάνε μόλις αρχίσετε να μετακινείτε. Γι ‘αυτό αλλάξτε τα πράγματα.

Ξεκουραστείτε όταν χρειάζεται. Όταν ασκείτε τον εαυτό σας, κάνετε συχνά διαλείμματα για να επαναφορτίσετε. Μιλήστε στο αφεντικό σας για το πώς μπορείτε να έχετε περιόδους ανάπαυσης στην εργασία. Δείτε αν μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας και να βρείτε ένα ήσυχο σημείο – κλείστε την πόρτα αν έχετε ένα γραφείο, βρείτε έναν παγκάκι έξω, ή ακόμα και κάθονται στο αυτοκίνητό σας.

Πάρτε διαλείμματα για να μετακινηθείτε. Όταν χρειάζεται να καθίσετε για λίγο – όπως σε ένα γραφείο – να σηκωθείτε, να τεντώσετε ή να περπατήσετε κάθε μισή ώρα, λέει ο Lenore Frost, PhD, κλινικός βοηθός καθηγητή επαγγελματικής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Sacred Heart στο Fairfield, CT. Ορίστε έναν συναγερμό για να θυμηθείτε να σηκωθεί αν βοηθάει.

Ασκηση. Θα σας δώσει ενέργεια. Μην κάνετε μια ολόκληρη 30λεπτη προπόνηση ταυτόχρονα, λέει ο Darlene Lee, ειδικός νοσηλευτής και υπεύθυνος πρακτικής στην κλινική ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο. Ξεκινήστε με τμήματα 5 λεπτών και περάστε μέχρι 30.

Κοιμήσου αρκετά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δημιουργήστε καλές συνήθειες – πηγαίνετε στο κρεβάτι ταυτόχρονα κάθε βράδυ και κόβετε την καφεΐνη, για παράδειγμα. Αν ακόμα δεν κοιμάστε καλά, μιλήστε στο γιατρό σας.

Θα θελήσετε να επανεξετάσετε πώς κάνετε τα πράγματα. Τι σας πονάει ή σας φθείρει; Χρόνια πρωινά; Συνδέοντας τα παπούτσια σας; Μαγειρευω ΒΡΑΔΥΝΟ? Ελάτε με τρόπους για να διευκολύνετε τα πράγματα.

Μάθετε τι μιλάει άλλοι άνθρωποι που ζουν με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Εδώ είναι ένα μέρος για να μοιραστείτε και να επωφεληθείτε από την εμπειρία των άλλων. Δείτε περισσότερα