σεξουαλική θεραπεία και άλλες συμβουλές

Εάν τα σεξουαλικά ζητήματα εμποδίζουν την πραγματική εγγύτητα μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε κάποια μορφή θεραπείας.

Όταν προγραμματίζετε μια ζεστή νύχτα κάτω από τα φύλλα, μπορεί να μην θέλετε να σκεφτείτε για STDs. Εάν είστε ευτυχισμένοι χτυπημένοι με τον μακροχρόνιο συνεργάτη σας, ίσως να μην νομίζετε ότι πρέπει. Αλλά η πιθανότητα λοιμώξεων και ασθενειών είναι τόσο μέρος του σεξ όσο και η διασκέδαση. Και οι δύο άνδρες και οι γυναίκες τις παίρνουν. Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιήσατε, πιθανότατα έχετε πάσχει από STD. Η γνώση είναι δύναμη όταν πρόκειται για τη σεξουαλική σας υγεία. Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα είναι μια αρχή, αλλά δεν θα παρατηρήσετε πάντα τα χλαμύδια, τη γονόρροια, …

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να εντοπίσει προβλήματα στη ζωή της που μπορεί να εκφραστούν ως σεξουαλικά προβλήματα.

Αν το πρόβλημα σχετίζεται με τη σχέση σας, συνιστάται η παροχή συμβουλών σε ζευγάρια. (Δεν χρειάζεται να παντρευτείτε για να πάτε σε “σύμβουλο γάμου.”)

Ένας θεραπευτής φύλων μπορεί να πάρει τη θεραπεία ζευγών ένα βήμα παραπέρα επικεντρώνοντας στη σωματική σχέση του ζευγαριού. Αφού εντοπίσει τις στάσεις του ζευγαριού σχετικά με το σεξ και το σεξουαλικό πρόβλημα, ο σεξουαλικός θεραπευτής συστήνει συγκεκριμένες ασκήσεις για να αναπροσανατολίσει την προσοχή και τις προσδοκίες του ζευγαριού. Ειδικοί στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα

Μάθηση για να χαλαρώσετε και να εξαλείψετε τις περισπασμούς

Μαθαίνοντας να επικοινωνείτε θετικά με αυτό που θα θέλατε

Μαθαίνοντας τεχνικές μη σεξουαλικής επαφής

Αύξηση ή ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης

Οι θεραπευτές του σεξ συχνά χρησιμοποιούν ασκήσεις “εστίασης αισθήσεων” για τη θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων. Οι ασκήσεις ξεκινούν με μη σεξουαλική επαφή και ενθαρρύνουν και τους δύο εταίρους να εκφράσουν το πώς τους αρέσει να τους αγγίξει. Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε και τους δύο εταίρους να κατανοήσουν πώς να αναγνωρίζουν και να επικοινωνούν τις προτιμήσεις τους.

Για μερικές γυναίκες τα προβλήματα αυτά είναι αρκετά σαφή, συμπεριλαμβανομένων παρελθόντων σεξουαλικών ή άλλων μορφών κακοποίησης, βιασμού ή τραυματικών σεξουαλικών επαφών. Για τους άλλους, τα προβλήματα μπορεί να είναι λιγότερο ξεκάθαρα, που συνεπάγονται ανεπίλυτα συναισθηματικά ζητήματα ή δυσαρέσκεια με άλλους τομείς της ζωής. Σε κάθε περίπτωση, ο θεραπευτής συνήθως επικεντρώνεται στην επαναφορά της στάσης της γυναίκας απέναντι στο σεξ. Ο στόχος είναι να απαλλαγούμε από παλαιές συμπεριφορές που παρεμποδίζουν το ευχάριστο σεξ, δημιουργώντας νέες στάσεις που αυξάνουν τη σεξουαλική ανταπόκριση.

Ο θεραπευτής ζευγαριών είναι εκπαιδευμένος και έμπειρος στο να βοηθήσει τα ζευγάρια να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν και να λύσουν τα προβλήματά τους. Κατ ‘αρχάς, ο σύμβουλος διερευνά τη σχέση για να βρει τα σημεία προβλημάτων? Ο σύμβουλος θα συστήσει ασκήσεις και δραστηριότητες που θα βελτιώσουν την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη του ζευγαριού. Εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί, συχνά το σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί ευκολότερα.