προβλήματα κόλπων: να βοηθήσουν τα αντιβιοτικά ή να βλάψουν;

Τάσεις αλλεργιών

Οι ασθενείς με επίπονα προβλήματα κόλπων συχνά καλούν τους γιατρούς τους να τους παράσχουν ένα αντιβιοτικό ASAP.

Importan; Είναι πιθανό ότι ο κύριος τίτλος της έκθεσης Angioedema, κληρονομικό δεν είναι το όνομα που περιμένατε. Ελέγξτε την καταχώριση συνωνύμων για να βρείτε τα εναλλακτικά ονόματα και υποδιαιρέσεις διαταραχών που καλύπτονται από αυτήν την αναφορά.

Η οξεία ιγμορίτιδα είναι μια λοίμωξη του κόλπου που διαρκεί λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες. Η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα διαρκεί περισσότερο από 12 εβδομάδες. Οι λοιμώξεις των κόλπων, οι κοίλοι χώροι στον αέρα στα οστά στα οστά του μάγουλου, στο μέτωπο και ανάμεσα στα μάτια προκαλούνται συνήθως από ιικές ή βακτηριακές λοιμώξεις. Προκαλούν παχιά απόφραξη βλέννας και δυσφορία των κοιλοτήτων αυτών.

Ωστόσο, τα αντιβιοτικά μπορεί να μην είναι πάντα το καλύτερο φάρμακο για την ιγμορίτιδα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και ειδικούς γιατρούς. Το σώμα σας θα πρέπει να είναι σε θέση να θεραπεύσει τον εαυτό του από ήπια ή μέτρια ιγμορίτιδα και να αποφύγει τα αντιβιοτικά που μπορούν να προκαλέσουν αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Η σωστή χρήση των αντιβιοτικών συνιστάται τώρα από πολλούς οργανισμούς που έχουν δημοσιεύσει κατευθυντήριες γραμμές, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων οδηγιών που εκδίδονται από κοινού από την Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας, το Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας και το Κοινό Συμβούλιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Οι κατευθυντήριες γραμμές προκλήθηκαν, εν μέρει, από μελέτες που διαπίστωσαν ότι τα αντιβιοτικά μπορεί να μην κάνουν τη διαφορά. Περίπου το 60% έως 70% των ανθρώπων με μολύνσεις από ιγμόρεια αναρρώνουν χωρίς αντιβιοτικά, σύμφωνα με την Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Σε μια μελέτη για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, οι ασθενείς που έλαβαν αντιβιοτικά γενικά δεν είχαν καλύτερη σχέση με τους ασθενείς στους οποίους δεν χορηγήθηκαν αντιβιοτικά.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ιατρικής Ένωσης, συνέκρινε 240 ασθενείς με ιγμορίτιδα. Τους δόθηκε μια από τις τέσσερις θεραπείες: μόνο τα αντιβιοτικά, το σπρέι ρινικού στεροειδούς μόνο για να μειώσουν το πρήξιμο των ιστών, τόσο τα αντιβιοτικά όσο και το σπρέι ή καμία θεραπεία.

Οι ασθενείς που δεν έλαβαν θεραπεία ήταν τόσο πιθανό να βελτιωθούν από εκείνους που πήραν τα αντιβιοτικά. Το ρινικό σπρέι φάνηκε να βοηθά τους ανθρώπους με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα στην αρχή του προβλήματος των κόλπων τους και φάνηκε να κάνει τα άτομα με πιο έντονη συμφόρηση χειρότερα.

Όλοι οι ασθενείς είχαν συμπτώματα κόλπων που πρότειναν βακτηριακή λοίμωξη. Τα προβλήματα των κόλπων προκαλούνται επίσης από ιούς, για τους οποίους τα αντιβιοτικά σίγουρα δεν προσφέρουν καμία βοήθεια.