έρευνα για τη σαλμονέλλωση

Η βασική έρευνα βοηθά τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο τα μικρόβια εξάπλωσης από μολυσμένα τρόφιμα ή νερό προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους.

οι ερευνητές που υποστηρίζονται από την έρευνα μελετούν τα βακτηριακά γονίδια που βοηθούν τους παθογόνους οργανισμούς (μικροβιακά) να εγκατασταθούν στο ανθρώπινο σώμα και να προκαλέσουν ασθένειες. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει γονίδια που φαίνεται να εμπλέκονται στη σηματοδότηση ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος για να προκαλέσουν φλεγμονή και μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη διάρροιας. Αναλύονται επίσης τα γενετικά χαρακτηριστικά των στελεχών της επιδημίας.

Πρόσφατα, μια μελέτη με θέμα τη φλεγμονή του εντέρου που προκλήθηκε από το Salmonella typhimurium ονομάστηκε το κορυφαίο χαρτί του 2010 από τη Σχολή Scientist του 1000. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι το μολυσματικό βακτήριο επωφελείται από την ανοσολογική απάντηση του ξενιστή, κερδίζοντας ενέργεια από αυτό. Άλλα μολυσματικά βακτήρια μπορεί να βρεθούν σύντομα να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Άλλη ερευνητική έρευνα που επικεντρώνεται στις μεθόδους με τις οποίες ο οργανισμός αναπτύσσεται και αλληλεπιδρά με τα κύτταρα. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ορισμένα εντερικά βακτηρίδια αναγνωρίζουν όταν βρίσκονται σε έναν άνθρωπο και ανταποκρίνονται ενεργοποιώντας ένα συγκεκριμένο σύνολο ισχυρών γονιδίων που επιτρέπουν στον οργανισμό να ζει στο σώμα και να προκαλέσει ασθένεια. Οι μελλοντικές μελέτες θα καθορίσουν νέους τρόπους παρέμβασης, είτε με πρόληψη είτε με θεραπεία, στη διαδικασία της νόσου.

Οι επιστήμονες έχουν προσδιορίσει τις αλληλουχίες πλήρους γονιδιώματος (γενετικού σχεδίου) για Salmonella typhi, Salmonella typhimurium, Escherichia coli Ο157: Η7, Shigella flexneri, Yersinia enterocolitica και Campylobacter jejuni. Διεξάγονται μελέτες αλληλουχίας για άλλα επιβλαβή στελέχη αυτών των βακτηριδίων. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτές οι νέες πληροφορίες θα επιταχύνουν την ανακάλυψη νέων στόχων για θεραπείες και εμβόλια κατά παθογόνων τροφίμων.

το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης το πρόγραμμα Systems Biology for EnteroPathogens, το οποίο καθιερώνεται για να εμβαθύνει τη θεμελιώδη κατανόηση των ερευνητών σχετικά με τις πολύπλοκες διαδικασίες των μικροβίων και τις αλληλεπιδράσεις τους με τον ξενιστή. Η προσέγγιση των συστημάτων περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών για την ανάλυση, ταυτοποίηση, ποσοτικοποίηση, μοντελοποίηση και τελική πρόβλεψη των συνολικών μοριακών διεργασιών που εμπλέκονται στην παθογένεση της σαλμονέλας.

Το Theernment έχει χορηγήσει τέσσερις επιχορηγήσεις για την ίδρυση του Ερευνητικού Δικτύου Εντατικής Έρευνας (ERIN), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει τα κενά μεταξύ της βασικής και της κλινικής έρευνας σε βακτήρια και ιούς που αποκτούν πρόσβαση στον ξενιστή μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα για να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.