secretin: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Oxykrinin, Secretina, Sαcrine.

Η κρυσταλλική είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πεπτικό σύστημα. Χρησιμοποιείται ως φάρμακο. Ορισμένα προϊόντα secretin προέρχονται από χοίρους. Άλλες κατασκευάζονται στο εργαστήριο. Το Secretin χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του αυτισμού. Δύο μορφές δοσολογίας είναι διαθέσιμες. Η γραμματίνη είτε τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα είτε χορηγείται με IV (ενδοφλεβίως). Η κρυσταλλοειδής δίδεται επίσης από IV για διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (PDD), παγκρεατίτιδα και άλλα προβλήματα παγκρέατος, υπερδραστήρια αδένα του παραθυρεοειδούς, έλκη δωδεκαδακτύλου, αιμορραγία στο στομάχι και τα έντερα και καρδιακή ανεπάρκεια. Δίδεται επίσης από το IV για την πρόληψη των ελκών από άγχος και για τη διάγνωση μιας σπάνιας κατάστασης του πεπτικού συστήματος που ονομάζεται σύνδρομο Zollinger-Ellison.

Η κρυσταλλική είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πεπτικό σύστημα. Διεγείρει την απελευθέρωση διττανθρακικού και νερού από το πάγκρεας για να βοηθήσει στην πέψη.

Πιθανό να μην είναι αποτελεσματικό για? Αυτισμός και διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (PDD). Η χρήση της εκκριματίνης για τον αυτισμό είναι αμφιλεγόμενη. Μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι έχουν παρατηρήσει βελτίωση στη λειτουργία του στομάχου και του εντέρου, τις κοινωνικές και συμπεριφορικές ικανότητες και τις γλωσσικές δεξιότητες μετά από εφάπαξ ενδοφλέβιες δόσεις σεκρετίνης. Αλλά τα περισσότερα από τα στοιχεία δείχνουν ότι η σερρετίνη, τόσο εργαστηριακά όσο και προερχόμενη από χοίρους, δεν βελτιώνει τον αυτισμό ή τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή όταν χορηγείται σε απλές ή επαναλαμβανόμενες δόσεις. Ανεπαρκείς αποδείξεις για; Στρες έλκη σε σοβαρό τραύμα ή ασθένεια. Οι αναπτυσσόμενες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η εκκριματίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ελκυστικών στρες. Παγκρεατίτιδα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η σερρετίνη μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα της συνεχιζόμενης παγκρεατίτιδας. Εντερικά έλκη. Αιμορραγία του πεπτικού σωλήνα. Συγκοπή; Άλλες συνθήκες. Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της κρυσταλλογραφίας για αυτές τις χρήσεις.

Το Secretin είναι διαθέσιμο ως προϊόν συνταγής που χρησιμοποιείται ενδοφλεβίως. Τα ενδοφλέβια προϊόντα είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της εκκριματίνης περιλαμβάνουν έξαψη του προσώπου, του λαιμού και του θώρακα αμέσως μετά από μια δόση. Λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ο έμετος, η διάρροια, η λιποθυμία, ο θρόμβος αίματος, ο πυρετός και ο γρήγορος καρδιακός παλμός. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις, όπως κυψέλες, ερυθρότητα του δέρματος και αλλεργική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει τη ζωή τους (αναφυλαξία). Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε εάν η μορφή δοσολογίας κάτω από τη γλώσσα της εκκριματίνης είναι ασφαλής στη χρήση. Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις: Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη χρήση της σεκρετίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφύγετε τη χρήση.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες για τις αλληλεπιδράσεις SECRETIN

Η κατάλληλη δόση της εκκριματίνης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό κατάλληλης κλίμακας δόσεων για την κρυσταλλική μορφή. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Coniglio SJ, Lewis JD, Lang C, et αϊ. Μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή της ενδοφλέβιας εκκριματίνης μιας δόσης ως θεραπεία για παιδιά με αυτισμό. J Pediatr 200; 138: 649-55.

Horvath Κ, Stefatos Ο, Sokolski ΚΝ. Βελτιωμένες κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες μετά τη χορήγηση εκκριματίνης. J Assoc Acad Minor Phys 199; 9: 9-15.

Jowell PS, Robuck-Mangum G, Mergener Κ, et αϊ. Μία διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη μελέτη απόκρισης δόσης που ελέγχει τη φαρμακολογική αποτελεσματικότητα της συνθετικής εκκριματίνης χοίρου. Aliment Pharmacol Ther 200; 14: 1679-84.

Lightdale JR, Hayer C, Duer Α, et αϊ. Επιδράσεις της ενδοφλέβιας εκκριματίνης στη γλώσσα και τη συμπεριφορά των παιδιών με αυτισμό και γαστρεντερικά συμπτώματα: μία μονόπλευρη, ανοικτή πιλοτική μελέτη. Pediatrics 200; 108: 90.

Mulvihill SJ, Debas ΗΤ. Ρυθμιστικά πεπτίδια στο έντερο. Στο: Greenspan FS, Strewler GJ, Eds. Βασική και κλινική ενδοκρινολογία. 5η έκδοση. Stamford, ΟΤ: Appleton & Lange, 1997: 581.

Roberts W, Weaver L, Brian J, et αϊ. Επαναλαμβανόμενες δόσεις σερτίνης χοίρου στη θεραπεία του αυτισμού: Μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή. Pediatrics 200; 107: e71.

Sandler Αϋ, Sutton ΚΑ, DeWeese J, et αϊ. Έλλειψη οφέλους από μία δόση συνθετικής ανθρώπινης σεκρετίνης στη θεραπεία του αυτισμού και της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής. N Engl J Med 199; 341 (24): 1801-6.

Secretin για τη θεραπεία του αυτισμού. Φύλλο Φαρμακοποιού / Επιστολή συνταγογράφου 199; 14 (12): 141212.

Spilker G, Theisinger W, Bader, Seidel G. [Μακράς δράσης σερρετίνη για την πρόληψη των ελκυστικών στρες στη χειρουργική επέμβαση]. Nouv Presse Med 198; 11: 267-9.

Theisinger W, Spilker G, Bader Μ. [Πρόληψη ελκών από άγχος με συνθετική αποταμινική αποθήκη]. Med Klin 198; 76: 291-3.

Tympner F, Rosch W. Η θεραπεία της χρόνιας υποτροπιάζουσας παγκρεατίτιδας με αποστολική κρυσταλλική μορφή – μια προκαταρκτική έκθεση. Hepatogastroenterology 198; 33: 159-62.

Φυσικά φάρμακα Πλήρης βάση δεδομένων καταναλωτών Έκδοση. δείτε την Έκδοση Επαγγελματικής Βάσης Δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων. Τομέας Θεραπευτικής Έρευνας 2009.

Πρώην. Ginseng, βιταμίνη C, κατάθλιψη