σύνδρομο σεροτονίνης – επισκόπηση θέματος

Τάσεις κατάθλιψης

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων από κοινού μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή αλλά όχι συχνή κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο σεροτονίνης. Το σύνδρομο σεροτονίνης μπορεί να συμβεί όταν το επίπεδο μιας ουσίας στον εγκέφαλό σας (που ονομάζεται σεροτονίνη) είναι πολύ υψηλό. Το πρόβλημα μπορεί να συμβεί αν παίρνετε ένα triptan, που χρησιμοποιείται για ημικρανίες, μαζί με ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο όπως ένα SSRI ή ένα SNRI. Μπορεί επίσης να συμβεί αν παίρνετε περισσότερα από ένα SSRI ή SNRI για κατάθλιψη, άγχος, πόνο ή άλλη πάθηση.

Η Tina Merritt, τώρα 39 ετών, της Virginia Beach, Va., Είχε ακούσει για την κατάθλιψη μετά τον τοκετό όταν ήταν έγκυος πριν από επτά χρόνια. Αλλά όταν γεννήθηκε ο γιος της, ο Γκράχαμ, δεν περίμενε τίποτα άλλο παρά χαρά καθώς η ίδια και ο σύζυγός της καλωσόρισαν το παιδί που θα ήταν το πρώτο εγγόνι και από τις δύο πλευρές των οικογενειών τους. “Μου πήρε λίγος χρόνος για να μείνω έγκυος και αυτό ήταν μια τεράστια διαπραγμάτευση για όλους “, λέει ο Merritt,” δούλευα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου και αισθάνθηκα υπέροχα. Είχα προγραμματίσει τόσο πολύ για αυτό το μωρό, πραγματικά …

Τα συμπτώματα του συνδρόμου σεροτονίνης μπορεί να περιλαμβάνουν

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το σύνδρομο της σεροτονίνης είναι να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι γιατροί σας γνωρίζουν όλα τα φάρμακα που παίρνετε. Εάν παίρνετε ένα triptan μαζί με ένα αντικαταθλιπτικό (ή δύο αντικαταθλιπτικά) και παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Χωρίς θεραπεία, το σύνδρομο της σεροτονίνης μπορεί να είναι θανατηφόρο. Αλλά η θεραπεία συνήθως μπορεί να απαλλαγεί από τα συμπτώματα σε λιγότερο από 24 ώρες.

της νέας σειράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαβίωση με διαταραχή διατροφικής κατανάλωσης

Ανήσυχα συναισθήματα. Αδεξιότητα ή απώλεια συντονισμού. Ψευδαισθήσεις (βλέποντας ή ακούγοντας πράγματα που δεν υπάρχουν) Ταχύ καρδιακό ρυθμό. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος. Ναυτία; Έμετος; Διάρροια.