σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία, μια αποδεδειγμένη ιατρική διαδικασία που χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1930, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των κιρσών και των φλεβών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μια λύση (γενικά ένα άλας ή ένα ερεθιστικό διάλυμα) ενίεται απευθείας στη φλέβα. Το διάλυμα ερεθίζει την επένδυση του αιμοφόρου αγγείου, προκαλώντας το να πνίξει και να κολλήσει μαζί και το αίμα να πήξει. Με την πάροδο του χρόνου, το αγγείο μετατρέπεται σε ουλώδη ιστό που εξασθενεί από την άποψη.

Πριν από τη σκληροθεραπεία, θα έχετε μια πρώτη διαβούλευση με έναν ειδικό δερματολόγου ή αγγειακού ιατρού που θα καθορίσει εάν η διαδικασία είναι κατάλληλη για εσάς.

Η σκληροθεραπεία δεν συνιστάται στις ακόλουθες περιπτώσεις

Οι φλέβες που είναι δυνητικά χρησιμοποιήσιμες για μελλοντική χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς δεν θα θεωρούνται γενικά για σκληροθεραπεία, εκτός εάν θεωρούνται ήδη ακατάλληλες.

Κατά τη διάρκεια της σκληροθεραπείας, το σκληρυντικό διάλυμα εγχέεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας απευθείας μέσα στη φλέβα. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να παρατηρήσετε ήπια δυσφορία ή / και κράμπες για ένα έως δύο λεπτά, ειδικά όταν εισάγονται μεγαλύτερες φλέβες.

Η σκληροθεραπεία εκτελείται στο ιατρείο από δερματολόγο ή χειρουργό και η ίδια η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 έως 45 λεπτά. Ο αριθμός των φλεβών που ενίονται σε μία συνεδρία εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση των φλεβών, καθώς και από τη γενική σας ιατρική κατάσταση.

Πριν από τη σκληροθεραπεία, θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα φάρμακα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με όλα τα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των βοτάνων και των συμπληρωμάτων διατροφής) που παίρνετε πριν από τη διαδικασία. Μερικοί γιατροί συστήνουν να αποφεύγουν την ασπιρίνη, την ιβουπροφαίνη (για παράδειγμα, Advil, Motrin και Nuprin) ή άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα για 48-72 ώρες πριν από τη σκληροθεραπεία.

Εάν πρέπει να πάρετε ένα αντιβιοτικό πριν από τη σκληροθεραπεία, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Δεν πρέπει να εφαρμόζεται λοσιόν στα πόδια πριν από τη διαδικασία (η ταινία δεν θα κολλήσει) και είναι καλύτερο να φοράτε σορτς στη διαδικασία.

Μεγιστοποιήστε τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας για να φανεί νεότερος τώρα.

Κοιτάξτε καλά σε κάθε φωτογραφία. Πώς να φροντίσετε για ξηρό, κόκκινο σκι? Εκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση της ρυτίδωσης. Απαλείψτε τις τσάντες κάτω από τα μάτια σας