την περιγραφή της σιμεθικόνης (από του στόματος οδού) και τα εμπορικά σήματα

Η σιμεθικόνη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων υπερβολικού αερίου στο στομάχι και τα έντερα.

Η σιμεθικόνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες καταστάσεις που καθορίζονται από το γιατρό σας.

Καναδικό εμπορικό σήμα

Η σιμεθικόνη διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί για εμπορία για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Παρόλο που αυτές οι χρήσεις δεν περιλαμβάνονται στην επισήμανση των προϊόντων, η σιμεθικόνη χρησιμοποιείται σε ορισμένους ασθενείς πριν από τις ακόλουθες εξετάσεις

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δισκίο, μασώμενο, υγρό, καψάκιο, σιρόπι, εναιώρημα, δισκίο, διάλυμα, καψάκιο, υγρό πληρωμένο

Αυτό το φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε παιδιά και, σε αποτελεσματικές δόσεις, δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα από ό, τι στους ενήλικες.

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Επομένως, μπορεί να μην είναι γνωστό αν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν και οι νεότεροι ενήλικες. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση σιμεθικόνης στους ηλικιωμένους με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αλλεργίες

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Παιδιατρικός

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Για αποτελεσματική χρήση της σιμεθικόνης

Γηριατρική

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Άλλες αλληλεπιδράσεις

Πάρτε αυτό το φάρμακο μετά από τα γεύματα και την ώρα για ύπνο για καλύτερα αποτελέσματα.

Για τους ασθενείς που λαμβάνουν τη μορφή μασώμενου δισκίου αυτού του φαρμάκου

Δοσολογία

Για ασθενείς που λαμβάνουν τη στοματική υγρή μορφή αυτού του φαρμάκου

Χαμένη δόση

Αποφύγετε τα τρόφιμα που φαίνεται να αυξάνουν το αέριο. Μασήστε τα τρόφιμα σχολαστικά και αργά. Μειώστε την κατάποση του αέρα αποφεύγοντας τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Μην καπνίζετε πριν από τα γεύματα. Αναπτύξτε τακτικές συνήθειες του εντέρου και ασκείστε τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας υγείας σας γνωρίζει αν βρίσκεστε σε χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή σε οποιαδήποτε άλλη ειδική διατροφή. Τα περισσότερα φάρμακα περιέχουν περισσότερο από το δραστικό τους συστατικό.

Αποθήκευση

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Δεν έχουν αναφερθεί συνηθισμένες ή σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναφερθεί με αυτό το φάρμακο. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ανεπιθύμητες ενέργειες, ενημερώστε το γιατρό σας.