σχιζοφρένεια-πότε να καλέσετε γιατρό

Καλέστε το γιατρό σας ή άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν (ή κάποιος αγαπημένος με σχιζοφρένεια)

Εάν ο φίλος ή ο συγγενής σας με τη σχιζοφρένεια δεν λάβει θεραπεία, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να λάβετε για να βοηθήσετε.

Εάν ανησυχείτε ότι εσείς ή ένας αγαπημένος σας μπορεί να έχετε σχιζοφρένεια αλλά χρειάζεστε βοήθεια για να αποφασίσετε αν θα δείτε τον γιατρό σας, διαβάστε για μερικούς από τους λόγους που οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν βοήθεια και πώς να τους ξεπεράσουν.

Οι επαγγελματίες υγείας που μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση της σχιζοφρένειας ή που μπορούν να συνεργαστούν με άλλους επαγγελματίες υγείας για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας συμπεριλαμβάνουν

Σκέφτονται την αυτοκτονία ή απειλούν την αυτοκτονία. Ακούστε φωνές που σας λένε να βλάψετε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο ή να κάνετε κάτι παράνομο, όπως να καταστρέψετε ιδιοκτησία ή να κλέψετε. Παρατηρήστε προειδοποιητικά σημάδια βίας προς τους άλλους, όπως η σκέψη ή η συζήτηση για να βλάψετε κάποιον ή να επιβληθείτε.

Έχετε ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά, όπως η άρνηση να φάτε επειδή νομίζετε ότι κάποιος έχει δηλητηριάσει το φαγητό σας. Έχετε εμπειρίες που συνήθως δεν συμβαίνουν, όπως ακρόαση κάποιον που καλεί το όνομά σας όταν κανείς δεν είναι εκεί. Έχετε έναν δύσκολο χρόνο να φροντίζετε τις βασικές ανάγκες, όπως η περιποίηση, ή να κάνετε σύγχυση κάνοντας απλές δουλειές ή εργασίες. Εμφανίστε σημάδια σχιζοφρένειας, όπως μιλώντας σε ανθρώπους που δεν είναι παρόντες ή πιστεύοντας σε πράγματα που γνωρίζετε ότι είναι ψευδείς. Δείξτε τα πρώτα σημάδια υποτροπής, όπως είναι δύσκολο να εστιάσετε ή να αποσυρθείτε από άλλους ανθρώπους.

Παθολόγοι; Οικογενειακοί ιατροί; Internists; Νευρολόγοι; Ψυχίατροι. Ψυχολόγοι. Βοηθοί γιατρούς. Νοσηλευτές; Κοινωνικοί λειτουργοί.