σχιζοφρένεια-εξετάσεις και εξετάσεις

Ο γιατρός σας θα σας υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με το ιατρικό σας ιστορικό και την ψυχική σας υγεία και για τυχόν περίεργες εμπειρίες που μπορεί να έχετε, όπως ακρόαση φωνών ή σύγχυση σκέψεων. Θα έχετε επίσης φυσική εξέταση.

Υπάρχουν πολλές ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη σχιζοφρένεια. Μερικά από αυτά διαδίδονται με ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές. Ή μερικές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στερεότυπα όταν μιλάνε για σχιζοφρένεια. Αποκτήστε την πραγματική ιστορία πίσω από μερικούς κοινούς μύθους.

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι είστε κατάθλιψη ή σκέφτεστε για αυτοκτονία, μπορεί να γίνει και αξιολόγηση αυτοκτονίας.

Η σχιζοφρένεια διαγιγνώσκεται όταν: 1

Είχατε τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα συμπτώματα και διήρκεσαν τουλάχιστον 1 μήνα. Ένα από τα συμπτώματά σας πρέπει να είναι ψευδαισθήσεις, αυταπάτες ή αποδιοργανωμένη ομιλία. Παραίσθηση; Αυταπάτη; Αποδιοργανωμένη ομιλία, όπως η μη κατανόηση των άλλων, Πολύ αποδιοργανωμένη ή κατατονική συμπεριφορά, όπως συνεδρίαση ή στέκεται σε ασυνήθιστες θέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρνητικά συμπτώματα, όπως το να μην έχει κανείς συγκίνηση, να μην μπορεί να αισθάνεται ευχαρίστηση ή να έχει δύσκολη εστίαση