σιταγλιπτίνη και σιμβαστατίνη (από του στόματος οδό)

Δοσολογία

Χαμένη δόση

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε συχνότερα και μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο από ότι διέταξε ο γιατρός σας.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε και να κατανοείτε αυτές τις πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι ρωτήσατε τον γιατρό σας για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση, τη δοκιμή του σακχάρου στο αίμα σας και την προσαρμογή της δόσης σας όταν είστε άρρωστος. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού σας.

Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο. Μην σπάτε, συνθλίβετε ή το μασάτε.

Εάν παίρνετε μαζί με αυτό το φάρμακο το diltiazem (Cardizem®), τη δρονεδαρόνη (Multaq®) ή το verapamil (Calan®, Isoptin®, Verelan®), η δόση σας Juvisync ™ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 mg σιταγλιπτίνης και 10 mg σιμβαστατίνης ημερησίως, εκτός εάν ο γιατρός σας ορίσει διαφορετικά. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από 100 mg σιταγλιπτίνης και 20 mg σιμβαστατίνης ανά ημέρα μαζί με αμιωδαρόνη (Cordarone®), αμλοδιπίνη (Norvasc®), λομιταπίδη (Juxtapid ™) ή ρανολαζίνη (Ranexa®). Όταν χρησιμοποιείται μαζί με υψηλότερες δόσεις του Juvisync ™, αυτά τα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού των μυών και να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά.

Αποφύγετε να πίνετε χυμό γκρέιπφρουτ ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο. Ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού των μυών και να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά.

Αποθήκευση

Μην πίνετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ με αυτό το φάρμακο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες στο ήπαρ.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.