διάγνωση σχιζοφρένειας

Δεν υπάρχει δοκιμασία που να μπορεί να κάνει διάγνωση σχιζοφρένειας. Οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια συνήθως έρχονται στην προσοχή ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας, αφού άλλοι τους βλέπουν να δρουν παράξενα.

Αυτή η διαταραχή του εγκεφάλου επηρεάζει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι άνθρωποι που το έχουν μπορεί να ακούσουν φωνές ή να δουν πράγματα που δεν είναι πραγματικά. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο κάποιου που έχει σχιζοφρένεια? Πολλά, αποδεικνύεται. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα άτομα που έχουν τη διαταραχή μπορεί να έχουν υψηλότερα ποσοστά γενετικών μεταλλάξεων (αλλαγές στη δομή του γονιδίου) από άλλες. Αυτές οι διαφορές μπορούν να επηρεάσουν εκατοντάδες γονίδια και μπορεί να διαταράξουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη, …

Οι ψυχίατροι έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία στη διάγνωση της σχιζοφρένειας. Ένας ψυχίατρος ή άλλος επαγγελματίας ψυχικής υγείας πρέπει να συμμετέχει στη διάγνωση της σχιζοφρένειας όποτε είναι δυνατόν.

Μια διάγνωση σχιζοφρένειας μπορεί να γίνει όταν όλα τα παρακάτω είναι αληθινά για ένα άτομο

Τα συμπτώματα σχιζοφρένειας είναι παρόντα για τουλάχιστον έξι μήνες. Το άτομο επηρεάζεται σημαντικά από τα συμπτώματα, για παράδειγμα, έχει σοβαρή δυσκολία στην εργασία ή με κοινωνικές σχέσεις, σε σχέση με την περίοδο πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα δεν μπορούν να εξηγηθούν από άλλη διάγνωση, όπως η χρήση ναρκωτικών ή άλλη ψυχική ασθένεια.

Τα άτομα με σχιζοφρένεια μερικές φορές δεν αναγνωρίζουν τα συμπτώματά τους ή μπορεί να τους φοβούνται. Μπορεί να είναι ύποπτοι για τους άλλους ή να πιστεύουν ότι άλλοι άνθρωποι μιλάνε για τους πίσω από την πλάτη τους. Μπορούν να αρνηθούν τα συμπτώματά τους ή να αποκρύψουν τα συμπτώματά τους από τους γιατρούς ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την επιβεβαίωση της διάγνωσης της σχιζοφρένειας.

Άλλες ψυχικές ασθένειες και ιατρικές καταστάσεις περιλαμβάνουν μερικές φορές συμπτώματα παρόμοια με τη σχιζοφρένεια.

Για να διαγνώσει τη σχιζοφρένεια με σιγουριά, ένας γιατρός πρέπει να είναι σίγουρος ότι ένας ασθενής δεν έχει άλλες καταστάσεις που προκαλούν τα συμπτώματα.

Συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση γύρω από μια διάγνωση σχιζοφρένειας περιλαμβάνουν

Διπολική διαταραχή. Αυτή η διαταραχή της διάθεσης περιλαμβάνει τη μανία και την κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ψευδαισθήσεις, ψευδαισθήσεις και αποδιοργανωμένη σκέψη και ομιλία.

Μεγάλη κατάθλιψη. Όταν είναι σοβαρή, μπορεί να περιλαμβάνει

Χρήση ναρκωτικών. Μπορούν να προκαλέσουν παραισθησιογόνα ή χρόνια χρήση κοκαΐνης

Schizoaffective διαταραχή. Πρόκειται για μια ψυχωτική ψυχική ασθένεια σχεδόν ταυτόσημη με τη σχιζοφρένεια. Αλλά ο ασθενής επίσης εμφανίζει σοβαρές διαταραχές της διάθεσης (μανία ή κατάθλιψη) μαζί με τα ψυχωτικά συμπτώματά τους.

Τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορεί επίσης να έχουν κατάθλιψη ή κατάχρηση φαρμάκων. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να κάνουν τη διάγνωση της σχιζοφρένειας ασαφής. Ο μόνος τρόπος για έναν ψυχίατρο να κάνει μια διάγνωση σχιζοφρένειας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να παρακολουθεί και να συνεντεύγει έναν άνθρωπο με την πάροδο του χρόνου.

Άτομα με σχιζοφρένεια συνήθως έχουν επίσης

Πολλές άλλες ψυχικές ασθένειες και ιατρικές παθήσεις μπορεί επίσης να μοιράζονται αυτά τα συμπτώματα. Αυτό κάνει τα συμπτώματα αυτά λιγότερο χρήσιμα για να κάνουν μια διάγνωση σχιζοφρένειας.