αυτοδιαχείριση – περιφερική αρτηριακή νόσος (pad)

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν τα συμπτώματα της περιφερικής αρτηριακής νόσου και να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου μέσω των αλλαγών στον τρόπο ζωής, ιδίως της διακοπής του καπνίσματος. Για να σταθεροποιήσετε ή να βελτιώσετε το PAD

Ο τρόπος ζωής και οι εσωτερικές θεραπείες

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Σταμάτα το κάπνισμα. Το κάπνισμα συμβάλλει στη στένωση και τη φθορά των αρτηριών σας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη και επιδείνωση του PAD. Εάν καπνίζετε, το κλείσιμο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το να σταματήσετε μόνοι σας, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές διακοπής του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που θα σας βοηθήσουν να το κόψετε.

Πρόληψη

Ασκηση. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο. Η επιτυχία στη θεραπεία του PAD μετράται συχνά από το πόσο μακριά μπορείτε να περπατήσετε χωρίς πόνο. Η σωστή άσκηση βοηθάει τους μύες σας να χρησιμοποιούν οξυγόνο αποτελεσματικότερα.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης ασκήσεων claudication.

Εκτός από τις παραπάνω προτάσεις, φροντίστε καλά τα πόδια σας. Τα άτομα με περιφερική αρτηριακή νόσο, ειδικά εκείνα που έχουν επίσης διαβήτη, κινδυνεύουν από κακή επούλωση πληγών στα κάτω πόδια και τα πόδια.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να αναβάλει ή να αποτρέψει την κατάλληλη επούλωση και αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή για να φροντίσετε τα πόδια σας

Περιφερική αρτηριοπάθεια μπορεί να είναι απογοητευτική, ειδικά όταν η άσκηση που θα σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερα σας προκαλεί πόνο. Μην αποθαρρύνετε, ωστόσο. Καθώς συνεχίζετε να ασκείτε, θα αυξήσετε την απόσταση που μπορείτε να περπατήσετε χωρίς πόνο.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να σηκώσετε το κεφάλι του κρεβατιού σας κατά 4 έως 6 ίντσες (10 έως 15 εκατοστά), επειδή η διατήρηση των ποδιών σας κάτω από το επίπεδο της καρδιάς σας συνήθως μειώνει τον πόνο.

Μια άλλη συμβουλή για τη μείωση των συμπτωμάτων σας είναι να αποφύγετε τις ψυχρές θερμοκρασίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε το κρύο, φροντίστε να ντυθείτε με ζεστά στρώματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη χλευασμό είναι να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει